top of page

RESET - a journey home to oneself

Retreat, Release, Relax, Restore, Refind… blev för mig "Re-set". En aktiv paus från vardagen, och till att landa i dig själv - här och nu. Min intention är att skapa utrymme för dig att gå djupare och lyssna inåt för autentiska svar på eventuella frågor. Släppa prestation, krav och kanske rentav hitta, eller återupptäcka, dig själv.  

Med hjälp av yoga, aktiva samt stillsamma meditationer, energimedicin,  spirituella verktyg och ritualer kommer vi utforska stunden och livet med nyfikenhet och kreativitet.

Det här är ett tillåtande space där du bjuds in att utforska nya rum i dig, skala av gamla lager, frigöra dig från det som håller dig tillbaka och skapa utrymme för ny energi där du kan leva ut i din fulla potential och höra din egen röst. Släppa det som varit, känna var du är, och njuta av var du ska.

Luckerstad gård shapeyourvibe
kia agerhem shapeyourvibe journaling

VÄLKOMMEN!

Välkommen till en resa i din kropp, ditt sinne och din själ! Livet är i en konstant förändring vilket är underbart, men ibland kan det från tid till annan även skapa stress, oro och känslor av överväldigande när man vill göra och klara allt! Intentionen och bakgrunden till detta retreat kommer från en egen mångårig inre resa, som gjort att jag vill skapa plats för att guida fler att våga blicka inåt och kanske omfamna det där som ibland krusar den där stilla ytan för att helt enkelt landa och må bra i sig själv. 

Detta är ett retreat som bjuder in till en omfamning av förändringar eller skiften i livet. Stora som små, yttre eller inre. Eller kanske handlar det ibland mer om att se på dem ur ett annat perspektiv? Ge vågorna eller stormarna inuti och utanpå en möjlighet att stilla sig för att se och höra klart.

kia agerhem shapeyourvibe journaling
Shapeyourvibe breathwork reiki coaching.jpg
Shapeyourvibe breathwork reiki coaching.jpg

Breathwork, yoga, meditation, journaling, tystnad...

Under denna längre helg kommer du möta både dynamisk och lugnare yoga. Vi kommer utforska aktiva meditationer som tex Breathwork Healing, en djup aktiv meditation som kan hjälpa oss att för att släppa stagnerad energi inuti oss, Osho-meditationer för att öppna upp och rensa kroppens chakran. Vi kommer utforska flera former av Breathwork/Pranayama för att lugna kroppen och Reiki för att balansera nervsystemet samt övningar och tid för att skriva och reflektera. En del av våra dagar kommer ske helt i tystnad för att kommer i en djupare kontakt och lyssna inåt. Din kropp, ditt hjärta, din sanning.

Röster från Reset, oktober 2022:

"TACK för en fantastisk helg räcker inte i ord för att beskriva vilken upplevelse detta har varit. Jag kan bara säga magi och ren och skär glädje där tid och rum försvunnit. /.../ Du har hjälp mig finna den Jag som jag otroligt länge längtat efter. Hon är här för att stanna."
" /.../ Jag lämnar med en vetskap att den här världen finns för mig och väntar på mig. /.../"
Shapeyourvibe luckerstad orangerie yoga retreat reset

DE OLIKA DELARNA

- BREATHWORK, PRANAYAMA & REIKI - 

Vårt andetag - en inre, lättåtkomlig, medicin! Vi kommer utforska hur vi på enkla sätt kan jobba med våra båda nervsystem för att må bra fysiskt, emotionellt och mentalt. Vårt parasympatiska nervsystem kan lugna och återbygga, medan vårt sympatiska nervsystem där vi kan komma åt de där ställena i kroppen som våra tankar sällan når och släppa på stagnerad energi samtidigt som den stärker kroppen inför stressade situationer.

Ni kommer även möta Reiki, en gamla japansk form av energihealing som på ett mjukt sätt lugnar och återuppbygger nervsystemet, balanserar vår egen energi och stimulerar ej djup avslappning samtidigt som den läker kroppen.

Kia Agerhem wild thing shapeyourvibe_edited.jpg

- YOGA - 

I våra vinyasaklasser jobbar med att öppna upp kroppens flöden och inre energier. Vi utforskar på ett lekfullt sätt balans, stabilitet, styrka i kombination med vår andning och vårt nervsystem. Vi skapar övergångar mellan våra positioner på ett mjukt sätt och stärker vårt sensoriska system, sänker oro och stress.  

Vi sänker tempot med lekfull hathayoga, även här med nervsystemet som en aktiv del, och tillåter oss att stanna längre för att utforska flexibilitet och låta lugnet infalla. Fantastiskt verktyg för att sänka stress, oro, motverka depression.

Nivån på yogan anpassas efter dig. Oavsett om du är ny för yoga eller är en avancerad yogi så kommer du utmanas både i positioner och inåt.

shutterstock_1841407654.jpg

- ÖVNINGAR, RITUALER & JOURNALING - 

Vi kommer jobba med frågeställningar för egen reflektion såväl som i gruppform, samt andra verktyg. För många är detta en utmanande del men det är även en del som man ofta kan ta med sig hem på ett fint sätt.

IMG_3339.jpeg

VÅRA DAGAR INKLUDERAR: 

  • Naturnära boende i Herrgårdsmiljö, del i dubbelrum eller enkelrum 

  • ca 6 timmar sessioner per dag ​

  • Rörelse, stillhet och utforskande övningar

  • Magiskt härliga måltider tillredda av vegetariska, närproducerade råvaror. 

  • Möjlighet till bad i Sveriges klaraste sjö Vättern och/eller pool

  • Naturen runt hörnet

  • Gemenskap och ett säkert space

  • Möjlighet att landa i dig själv, och få med verktyg för att fortsätta din inre resa

Kia Agerhem Yoga retreat reset shapeyourvibe_edited.jpg
vättern shapeyourvibe

EN EXEMPELDAG:

Vi möter morgonen i tystnad och njuter lugnt och stilla av en kopp te innan vi möts i morgonens första session, en något lugnare session med yoga och meditation som avslutas med en reflekterande fråga för dagen. Därefter avnjuter vi en härlig frukost i stillhet och tystnad. 

 

En stund efter frukost möts vi för en energifylld yogaklass där vi under dagarna jobbar t.ex. utifrån jordens element och våra  energicenter. Vi skapar flöde och landar i kroppen och gör plats för både frågor och svar. 

Vi bryter sedan tystnaden och njuter av en näringsrik lunch. Därefter uppmuntras du att njuta av natur och omgivning - på egen hand eller tillsammans. Bada, promenera, möt de öppna vidderna, djuren eller kanske bara landa i stilla reflekterande och kanske skrivande. 

 

På eftermiddagen möts vi igen för en session som kan bestå av Breathwork, meditation, reiki, eller ett lugnare flöde innan vi tillsammans äter middag.

e9fcc7af-0534-46cf-94bd-b607a25ebbe3.jpg

TID & PLATS:

20 apr-23 apr

Incheckning från 14.00. Lite beroende på när folk anländer anpassar vi middag samt vår öppningsceremoni (men att vara på plats 17 kan vara ett bra riktmärke). På söndagen bryter vi upp efter en något senare frukost.

 

Luckerstad Gård, Vadstena (24 mil från både Stockholm och Göteborg)

En otroligt mysig herrgårdsmiljö mitt ute på den Östgötska slätten.

Kia Agerhem Shepayourvibe breathwork yoga reiki retreat

PRIS & BOKNING:

Begränsat antal platser 

5800 kr för del i dubbelrum* (egen toalett till rummet)

6700 för enkelrum* 

 

*Iom begränsade platser så är detta retreat riktat till kvinnor, om det inte är så att ni redan är bekanta och kan dela rum. Låt mig veta så tar vi en dialog kring det. 

Allmänna Villkor

bottom of page